איך לנהל משא ומתן?
תנו לי 10 דקות של ריכוז ואני בתמורה אתן לכם כלים לנהל משא ומתן. יש לנו דיל?
מילה קטנה ותודה לאשתי היקרה על ההמלצה לספר ולהרצאה אודות איך לנהל משא ומתן.
להצטרפות לקבוצת הפייסבוק "חתול פיננסי"
לקריאה נוספת:
- איך לבחור אנשי מקצוע נכונים שיעזור לכם להתקדם?
- למי יש אינטרס לעזור לכם?
- איך להתחיל להשקיע כסף בצורה נכונה?
- גלו פה לדעת את תוכלו להשקיע ב S&P500?
אתם חייבים לדעת איך לנהל משא ומתן!
אנחנו נדרשים בכל יום לנהל משא ומתן. זה יכול להיות עם הילדים בבוקר על צחצוח שיניים. עם הקולגה בעבודה על טמפרטורת המזגן. עם בעל הדירה שאתם רוצים לקנות. עם הפקיד בבנק על העמלות. עם המוכר בחנות האלקטרוניקה על הנחה למקרר החדש שקונים, עם הבוס על העלאת השכר הבאה שלכם ו… אפילו עם בני הזוג.
אבל האם אתם יודעים באמת את מלאכת ניהול המשא ומתן? האם בסוף אתם מרוצים?
פעם שמעתי אמרה מעניינת שטוענת שבמשא ומתן טוב, שני הצדדים לא מרוצים. בואו נבחן את זה!
ספרו לי מה אתם אהבתם? אני הכי מתחבר לסעיף מספר 8.
NEVER SPLIT THE DIFFERENCE
המאמר בנוכחי מתבסס על הספר בשם NEVER SPLIT THE DIFFERENCE מאת CHRIS VOSS. הכותב עבד שנים רבות ב FBI בעולמות המשא ומתן. תוכלו לקנות אותו מכאן. ואם רוצים אותו בגרסת השמע אז תקליקו פה.
10 כללים איך לנהל משא ומתן
- נסיון מצטבר ורכישת מיומנות – זו אומנות לכל דבר ועניין. יש כאלו עם נקודת התחלה חזקה יותר, ויש כאלו שפחות, אבל כולם יכולים ללמוד ולהשתפר.
- תגדירו את המטרה שלכם – אתם יודעים איך אתם נכנסים למשא ומתן אבל לא יודעים איך תצאו ממנו. תגדירו מה אתם רוצים שיהיה לכם ביד בסופו של דבר.
- תוכנית גיבוי – אם לא צלחתם להגיע ליעד שלכם, תמיד תדעו לאן לסגת. מה היעד שאתם מוכנים להתפשר עליו
- שפת גוף – חשוב מאוד לדעת לקרא את שפת הגוף של הצד השני וכמובן לשלוט על שפת הגוף שלנו. לא תמיד המילים הן הכח המניע את המשא ומתן, לשפת הגוף יש ערך כבוה מאוד אם יודעים לשלוט בו ולקרא את הצד השני.
- גישות – ישנן גישות שונות במשא ומתן. השתמשו בהן בחכמה. היו לעיתים אגרסיבים או פסיבים, או אפילו חולמניים ותיאורטים, העיקר שתתכוננו לגישה שלכם ותשנו אותה בהתאם למצב.
- קשובים לצד השני – במשא ומתן היו קשובים לצד השני והאזינו יותר ממה שתדברו. ככה תגלו יותר על הצד השני ולא תחשפו קלפים מיותרים.
- מודיעין – כדי להצליח במשא ומתן, חשוב מאוד לבוא מוכנים. הכירו את הצד השני, איספו מידע וידע רב ככל הניתן. כל פיסת מידע יכולה לשמש לטובתכם
- מילים – המילה "לא" היא עוצמתית הרבה יותר מ"כן". "לא" יביא אתכם לתחילת הדיון עם הצד השני, ומשם ניתן לשאת ולתת. "כן" יסגור את הדיון ויביא אותו לסופו. לכן השתמשו בחכמה רבה בצד המילים הללו.
- הסכמה וחזרתיות – לסכם ולחזור על הנקודות של הצד השני יעזרו לכם מאוד לקרב את עמדתו אליכם.
- שאלות – השתמשו במילות שאלה כמו "איך" "מה" וכו על מנת לקרב את הצד השני למטרה שלכם."איך תוכל לעזור לי לקבל הנחה ב…""כיצד ניתן להתגבר על הפער שיש בינינו".כך תוכלו להעביר את הכדור לצד השני.
סיכום קצר
מיומנות ניהול משא ומתן היא חיונית לכולנו ביום יום. אמנם לא כולנו נולדנו סוחרים ממולחים בבאזאר, אבל כולנו בהחלט יכולים ללמוד איך ניתן להשתפר במיומנות ניהול משא ומתן. היא זו שיכולה לקדם אותנו הרבה בחיים ולגרום לנו ללכת לישון בסוף היום עם חיוך של הצלחה.