וואי וואי איזה אתגר נפלתי עליו: טיפים להתנהלות כלכלית נכונה
הרבה שנים אני בתחום הפיננסי ואחרונה איתגרה אותי אחת החברות בקבוצת חתול פיננסי לתת את הטיפים הכי טובים שלי על איך להתנהל כלכלית נכון.
אני מודה שזה לא היה פשוט, רק 5 טיפים?
ובכל זאת נעניתי לאתגר. לא בטוח שזה הסדר הנכון בחשיבות הטיפים להתנהלות כלכלית נכונה, אבל אימצתי את כל התאים האפורים שלי וחשבתי על אילו טיפים יש לי לתת כדי לעזור למשקי בית בהתנהלות כלכלית נכונה, כזו שתוכל לבנות משקי בית “חזקים” יותר כלכלית.
אספתי לכם פה את הטיפים העיקריים שלי להתנהלות כלכלית נכונה:
1. ידע זה כח? לא בהכרח בהתנהלות כלכלית נכונה
לא. אם לא פועלים, אא רק ידע לא באמת עושה שינוי. תאמצו לכם מיינדסט נכון. תרכשו השכלה פיננסית. זה לא חייב להיות בכסף, יש המון תכנים ללימוד פיננסים ברשת. אחד מהם זה הבלוג שלי עם למלעלה מ 150 כתבות על איך לומדים לחסוך ולהשקיע.
2. הכל בראש בהתנהלות כלכלית נוכנה
זה אמנם מעט “רך”, אבל מיינדסט נכון יביא אתכם למחוז חפצכם. היפטרו מכל מיני אמונות מגבילות מיותרות שתוקעות אתכם מאחור, זה רק יעשה נזק. תאמצו גישה חיובית לחיים.
במקום לחשוב מה אין? תחשבו מה יש!
התמקדו במה שאתם יכולים להשפיע.
התמקדו בעתיד ולא בעבר.
רוצים לקרוא לזה תודעת שפע? סבבה, לא בטוח שאני לגמרי מבין ומתחבר לזה, אבל העיקר שתהיו פרואקטיבים!
3. משא ומתן
בואו, אנחנו במזרח התיכון ובכלל בעולם – על כל דבר צריך להתמקח, אפשר לקרוא לזה משא ומתן. זה מתיש, מעייף ולא כיף, אבל אם אנחנו רוצים למקסם בהתנהלות הכלכלית שלנו, אנחנו חייבים להתמקח. זה לא חייב להיות רק על כסף, למי יש פה ילדים? בבקשה!
בואו ניקח את זה לפרקטיקה:
בדיוק עכשיו זה הזמן להתמקח עם הבנקים על גובה העמלות ולבדוק שאתם לא משלמים דמי ניהול בכרטיסי האשראי. מתי בפעם האחרונה בדקתם את דמי הניהול שלכם בקרנות וקופות, ואת תעריפי הביטוחים השונים שלכם? ההמלצה שלי כל שנתיים לעשות סקר שוק מחודש.
4. מעקב שוטף אחר ההוצאות וההנכסות שלנו
אי אפשר באמת להתנהל כלכלית נכון אם אנחנו לא יודעים כמה אנחנו מכניסים וכמה אנחנו מוציאים בכל חודש. פשוט אי אפשר. אין מנוס, חייבים לדעת את זה. אפשר לעשות את זה עם טבלת אקסל (ממליץ בחום) להוצאות והכנסות. אפשר עם אפליקציה – מה שמתאים לכם. אבל בחיאת – תבינו את התזרים החודשי שלכם ותנהלו אותו, ולא שהוא ינהל אתכם.
השלה הבא יהיה לצמצם איפה שניתן, להגדיל הכנסה ככל הניתן ואת היתר להשקיע. ככה פשוט. אין קסמים.
תבנו מזה תקציב חודשי, תיעזרו בכללי אצבע כמו 50/30/20 ואל תשכחו לשלם לעצמכם קודם! אתם הכי חשובים פה.
איפה לחסוך ולהשקיע? תוכלו כבר לקרוא על זה פה.
5. קביעת מטרות ויעדים תעזור לנו בהתנהלות כלכלית נכונה
זה אולי הסעיף האחרון ברשימת ההתנהלות כלכלית נכונה, אבל כנראה שממנו הייתי צריך לפתוח – תקבעו לכם מטרות ויעדים בחיים ומתוכם תגזרו מטרות פיננסית.
איך הכסף ישרת אתכם ולא הפוך.
תפרשו את החלומות והצרכים שלכם לשנים הבאות, חשבו רחוק!
לדוגמה: “בית מגורים בעוד 5 שנים”, “טיול כל שנה לחו”ל עם המשפחה”, תשלום לאוניברסיטה של הילדים בעוד 10 שנים”. לכל דבר צריך להיות עלות וזמן. כמה זה יעלה ומתי זה צריך להגיע.
מזה אפשר לגזור תוכנית פעולה שתביא אתכם לכם.
והנה עוד טיפ טיפון שלי – תהיו ריאלים!
סיכום קצר להתנהלות כלכלית נכונה
אני מודע לזה ששפכתי פה טונה של דברים לחשוב עליהם. חלקם יחסית פשוטים (להתקשר כבר עכשיו לבנק ולהוריד עמלות מיותרות) וחלקם מורכבים ודורשים עבודה מעמיקה. אל תייאשו! ההפך!
חלק מהעקרונות קלים לביצוע אחרים קצת פחות, ועדיין חשוב לעשות כל פעם קצת כדי להתקדם.
צעד אחר צעד אתם.
אהבתם? איזה כיף! שתפו את המייל לעוד חברות וחברים שיהיה לכם עם מי להתייעץ ולדבר על נושאים פיננסים.
תכתבו לי איך אני יכול לעזור לכם.