מה לעשות בחופש הגדול? איך צולחים את זה?
אוטוטו האוצרות שלנו יצאו לחופש הגדול ונתחיל במרוץ אחר הפעילויות והאטרקציות ובאתגר מה לעשות בחופש הגדול. יחד עם החיפוש איך למלא את הימים, יגיעו גם העלויות והתשלומים השונים. אני מקווה שאצליח להעביר את ההסתכלות שלי על תקופת החופש הגדול בכלל וחופשים בפרט וכל אחד יוכל להתחבר להיעזר באחד מהפתרונות.
להצטרפות לקבוצת הפייסבוק "חתול פיננסי" לקריאה נוספת
- 10 טיפים להתנהלות כלכלית נכונה
- קופת גמל להשקעה – כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לשאול
- איך לקנות חכם ובפחות כסף
- להורדת טבלת אקסל הוצאות והכנסות
כפי שאני בוחנת ושואלת את עצמי מה הצורך שלי באותה תקופה, חשוב להבין מה אורך התקופה. הפתרונות האפשריים לשבועים האחרונים של אוגוסט לא זהים לפיתרונות של חודשיים מלאים. חשוב לתקצב ולהבין מה האפשרויות שלנו. אנחנו לא מעוניינים שכל חופש או בילוי יוציא אותנו מהאיזון הכלכלי. יש מספיק אירועים ובילויים בחודשיים הקרובים שצריך לתת את הדעת לגביהם. ברמה הפרקטית מדפיסה לוח זמנים, ובוחנת האם הפעילויות יהיו רק בסופי שבוע, במהלך השבוע? בשעות הבוקר או אחה"צ? וכך יוצרת תכנון שבועי וחודשי.
נצלו את תקופת הקייטנות המסובסדות
לרב בחודש יולי אני משתדלת להיעזר באפשרויות המסובסדות – משמע ביה"ס של הקיץ. ילדי כבר גדולים אבל לאורך כל הדרך שהו במסגרת עד השעה 13.00 שזה הפתרון המסובסד ביותר. וכך יש פתרון עד התאריך 21/7, זה לא מתאים לכל אחד אבל זאת אפשרות.
אם ילדכם קצת יותר גדולים ומתחילים לעשות שרירים שהמסגרת משעממת אז מגיעה להסדר שלפחות 3 פעמים בשבוע ילכו למסגרת וככה יש כיסוי לרב ימי החופש.
לאחר מכן בוחנת מה הפערים שלי מבחינת ימים מלאים. יש לא מעט התארגנויות בין חברים על ימי קייטנה ל-5 ילדים וככה בעצם כל הורה נאלץ להפסיד רק יום עבודה 1.
לא כל פעילות צריכה לעלות כסף
אני ממש ממליצה ליצור "בנק" פעילויות חינמיות באזור מגוריכם. באופן הזה נוכל לשלוף ביום שלא תכננו כראוי או לתכנן מראש ולשתף גם את הילדים. אז בואו נצלול לאפשרויות שאני נעזרת בהם, ואשמח שתשתפו בתגובות בעוד רעיונות מהנים:
- גן שעשועים -לכל אחד באזור שלו יש פארק שעשועים מושקע ביותר (אשדוד פארק הפיראטים.
- כרמיאל פארק המשפחה, חיפה- פארק הכט ועוד…)
- יום יצירה בבית – באחד החופשים יצרתי פעילות לילדי מחומרים שיש בבית שכל יום מטיילים במדינה אחרת ושמים דגש על משהו שקשור למדינה,תרבות, אוכל, ידע כללי, אפשר לקחת בגדים ישנים וללמד תפירה ליצור דברים מגניבים. אין גבול לאפשרויות והרעיונות שנמצאים ברשת רק להתכוונן לכך.
- חדר בריחה -עם קוד QR/בבית בגינה הציבורית. סביב נושא שמדברים או רוצים ללמוד יותר לעומק.
- משחקי קופסא – בטוחה שלכולנו יש, פשוט לנער קצת את האבק ולעשות מרתון משחקי קופסא. הכי מהנה לגלות משחקים שמזמן לא שיחקנו בהם ולהיזכר בהם שוב.
- הופעות חינמיות – בתקופת החופש הגדול מתחילים הרבה מופעים חינמיים מטעם העיריות ובהחלט מהנות.
- שבת ישראלית – כניסה לאתרי מורשת שבתקופה הזו הכניסה חינם, רק מצריכים תאום ורשום מבעוד מועד. הפעילות מתקיימת באתרים בכל רחבי הארץ. זמן מעולה לחשוף ולחוות עם הילדים את האירועים, האנשים שעיצבו את המדינה. אחת הדוגמאות הנפלאות ,צריף בן גוריון וכמובן עוד מקומות נפלאים.
- לעיתים יש פרסום למוזאונים עם כניסה חינם כגון המוזיאון הימי (צריך לעקוב אחר הפרסומים).
- מנוי מטמון של שמורת הטבע והגנים – אחד המנויים הכי חסכוניים. אחרי כניסה וחצי, העלות מחזירה את עצמה. ואנחנו ממשיכים לטייל בשמורות המהממות בארצנו היפה..
- מקורות מים חינמיים – כגון הים התיכון, הכנרת ומעיינות מדהימים ומהנים. ימי הקיץ כבר כמעט פה, כדי לתכנן טיול מצנן כדי למקסם חוויה ובילוי מהנה. בארץ בכל אזור יש מסלולי מים חינמיים מדהימים. בין היתר כמו בצפון ליד כברי – עין חרדלית, ליד בית שאן – עמק המעיינות (מומלץ להביא אבובים/מתנפחים למים משדרג את החוויה פלאים), אזור ים המלח – נחל עין בוקק. שימו לב להנחות למנויי מטמון. למי שביצע את ההמלצה לרכוש מנוי מטמון אז יש כניסה חינמית לאתרים הבאים – בצפון נחל שניר, נחל דן, אכזיב. ליד ים המלח נחל דוד ונחל ערוגות, רב האתרים לבעלי מנוי חינמיים אך יש אתרים שיש כניסה מוזלת ב 50% כגון גן לאומי אכזיב, גן השלושה.
ליזום פעילות במחיר סמלי
בימים שהייתי אחראית הועד הכיתתי, ארגנתי יום הכרות עם מערך הכבאות פעילות שהיא חינמית, לא חייבים להגיע כקבוצה גדולה. חוויה מדהימה עבור הילדים להיות בתחנה אמתית להכיר כבאים, לגעת מקרוב בכבאית בקיצור חוויה אמתית. קחו בחשבון שיש לתאם מראש עם מערך הכבאות באזור שלכם. הילדים מאוד נהנו.
להרבה חברות יש מרכזי מבקרים לרב הכניסה היא בעלות סמלית או חינמית המצריך רישום מראש. ניתן לקיים בילוי מעשיר ומהנה בעלות נמוכה מאוד. בין המומלצים, מרכז המבקרים של הדואר, במרכז מרכז המבקרים של קוקה קולה ועוד…..(שימו לב יש הגבלת גיל במרכזי מבקרים).
היו צרכנים נבונים לפני שרוכשים כרטיסים לאטרקציות בחופש הגדול
לגבי האטרקציות – לא חייבים לרדוף אחרי האטרקציות בתשלום. במידה החלטתם ללכת בכל זאת לאטרקציה מסוימת תבדקו קודם האם יש לכם חבר מועדון שמקנה הנחה כגון "בהצדעה", "חבר", "ביחד בשבילך", "מגה לאן", "מפעל הפיס" ועוד. הכל כמובן בהתאם לתקציב הבילויים המשפחתי שנקבע מראש. האמת, יש בטבע החופשי כל כך הרבה אפשרויות מדהימות שלפעמים זה מעל ומעבר. אני תמיד ממליצה להתרכז ברדיוס גאוגרפי מסוים ואיתו להתקדם.
תשאלו את הילדים מה הם רוצים
גם כאשר בוחרים אטרקציות הייתי יושבת עם הילדים ושואלת באיזה פעילות הם היו מעוניינים להשתתף. לעיתים אנחנו חושבים שאנחנו מכירים אותם מעולה ויש הפתעות. אני מבקשת מילדי לשבת יחדיו ולהכין רשימה עם 10 פעילויות לפי מדרג שכולל הנאה ועלות. כך הם שותפים לתכנון ולפעילויות שנקבעות. גם לבני נוער שלרב קשה להוציא מהמסכים יש הענות גבוהה יותר להשתתף בפעילות משפחתית. ולמשפחות עם הילדים הצעירים ניתן להכווין ולשתף.
סדנאות– יש סדנאות נהדרות לכל גיל, בפריסה ארצית נרחבת. לא כל משפחה מתחברת אבל במידה שכן, זאת יכולה להיות פעילות משפחתית נפלאה אתן סקירה על כמה מהמקומות הבולטים – דלעת ארט במושב בצת. לולארט במושב רמות, סדנה של ניפוח בזכוכית במושב נטור. סדנאות שוקולד יש מספר מוקדים בארץ ועוד.
עכשיו אתם יודעים מה לעשות בחופש הגדול
לעיתים כשמדובר על תקופה ממושכת של פעילויות, כדאי לתכנן יום פעילות בתשלום, יום פעילות תשלום סמלי, יום חינמי. ככה נאפשר תמרון בין התקציב לבין ההנאה הכל לפי העדפות משפחתיות. מקווה שאפשרתי לכם לבחון איך ניתן לתכנן פעילות ממושכת עם ילדים ועדיין לשמור על התקציב. אם הכרתם רעיונות או חלופות חדשות אשמח שתשפו אותי בתגובות.
הכותבת היא אירית מלכה, מלווה לצמיחה כלכלית קבוצות, משפחות ויחידים. [email protected]