בינה מלאכותית תוביל העולם הטכנולוגי
אם בשנים האחרונות הייתם שואלים את עצמכם, או כל אחד אחר, מה תהיה הטכנולוגיה שתוביל את העתיד של העולם, התשובה כנראה הייתה הבינה המלאכותית (AI). היא נכנסה כמעט לכל תחום – מבריאות ועד פיננסים, משיווק ועד רפואה. אנחנו עדים לעידן חדש ובו כמעט כל מוצר יהיה מבוסס ברמה כלשהי על בינה מלאכותית, אם כשירות עצמו, בתוך המוצר ככלי עזר, או מאחורי הקלעים בתהליך בניית המוצר. העניין והכסף שזורם לתחום פשוט עצומים, חברות חדשות ומלהיבות מוקמות כמעט כל יום, ולא נראה שבכלל התחלנו לגרד את פני השטח מבחינת היכולות.
השקעות AI ובינה מלאכותית
הסביבה וה"הייפ" העצום סביב תחום הבינה המלאכותית מייצרים גם עניין רב בתחום ההשקעות. התימחורים הגבוהים לחברות ולמניות הבינה המלאכותית המובילות את פיתוח מוצרי ה-AI מעידים על גודל הציפיות, ואלו בתורן מושכות את שוק ההון מעלה מעלה לגבהים חדשים. משקיעים רבים כעת מנסים להבין כיצד יוכלו גם הם להצטרף לחגיגה ולהתחיל להשקיע במניות וקרנות של AI בעולם הבינה המלאכותית.
רגע לפני שרצים להשקיע, תוודאו שאתם מכירים את אפיק ההשקעה. תהיו משקיעים ולא מהמרים!
אוקיי, סיקרנת, אז איך גם אנחנו יכולים להרוויח מהשקעות ב AI ?
דיסקליימר חשוב תחילה לפני שצוללים להשקעות AI ובינה מלאכותית.
זוהי אינה המלצה לביצוע פעולת השקעה כלשהי לרבות השקעה במניות AI ובקרנות סל בינה מלאכותית. יתרה מכך, השקעה במניות ובסקטורים החמים, בין היתר בעולמות ה AI והבינה המלאכותית, יכולה להיות השקעה ברמת סיכון גבוהה ולהוביל גם להפסדים משמעותיים. על המשקיע להבין את מהות הפעולה ורמת הסיכון המתאימה לו טרם ביצוע כל השקעה.
איך משקיעים בקרנות בינה מלאכותית ו AI?
להנות מהשקעה זולה בחשבון מסחר עצמאי ולקנות קרנות סל ומניות בינה מלאכותית (AI) עם ההטבה שלנו אצל הברוקרים המובילים, לחצו על התמונה!
בחירת מניות AI – האם זה טוב לנו המשקיעים? ומה עם NVIDIA?
כמו בכל סקטור, נוכל לחפש ולרכוש מניות של חברות מובילות בתחום דוגמת Nvidia המייצרת שבבים שתומכים בחישובי הענק הנדרשים במוצרים מבוססי בינה מלאכותית. נוכל גם לבצע מחקר מעמיק ולנסות למצוא את החברות שיובילו את התחום בעתיד וכרגע מתומחרות נמוך. כל אלו כמובן דורשים מאיתנו התמקצעות מסוימת ו/או לקיחת הימור על חברות ספציפיות.
קרנות סל בינה מלאכותית – אולי זו ההשקעה שאנחנו מחפשים?
ומה עושים חתולים עצלנים שאין להם רצון להשקיע במניות בודדות? בדיוק מה שעשינו ב 48׳ כשקנינו מדדי מניות במקום לבחור חברות בודדות – קונים קרנות המתמחות בהשקעה בחברות מתחום הבינה המלאכותית. כן, גם כאלה יש בשפע.
איך זה עובד? איך משקיעים ב AI ובינה מלאכותית?
קרנות נאמנות וקרנות סל שמשקיעות בתחום זה מתמקדות בחברות עם עסקים הקשורים להתפתחות הבינה המלאכותית. זה יכול לכלול חברות שנמצאות במצב שמאפשר להן להרוויח מהטמעת טכנולוגיות בינה מלאכותית, וכן חברות העוסקות בייצור מוצרים ושירותים בתחום שמאפשרים לצדדים שלישיים לספק את המוצרים והשירותים שלהם בצורה יעילה יותר.
בפועל, הקרנות האלה עשויות להשקיע בחברות טכנולוגיה שפועלות במגוון תחומים רחב ביותר – מאנליזת נתונים ועד רובוטיקה,רפואה ועוד.
היתרונות של השקעה בקרנות AI
- התמקדות בטכנולוגיות עתידיות: אם אתם מאמינים שבינה מלאכותית תשנה את העולם בשנים הקרובות ומוכנים לשים את כספכם על זה, אין דרך טובה יותר להיות חלק מזה מאשר להשקיע בחברות המובילות את המהפכה.
- פסיביות: הקרנות ישקיעו את כספיכם במדדים או בחברות רבות בתחום לפי הגדרת מנהל הקרן וניתוחי אנליסטים מקצועיים ובכך בעצם יורידו מעליכם את הצורך לבחור ולנתח חברות עצמאית.
- פוטנציאל גידול גבוה: השקעות ב-AI עשויות להניב תשואות גבוהות מאוד אם תחום הבינה המלאכותית ימשיך לצמוח בקצב הנוכחי.
- פיזור רחב: ברוב המקרים, קרנות בינה מלאכותית פועלות בפיזור גבוה של השקעות, ולכן הן מאפשרות חשיפה למספר תחומים ותעשיות במקביל.
הסיכונים שצריך לקחת בחשבון כאשר עושים השקעות בבינה מלאכותית
אם חשבתם שהכל ורוד בהשקעה ב AI ובבינה מלאכותית אז לא בדיוק! חשוב גם להבין את הסיכונים בהשקעות כאלו בסקטור הבינה מלאכותית:
- תנודתיות גבוהה: תחום ה-AI, כמו שוקי הטכנולוגיה בכלל, נוטה להיות תנודתי במיוחד. איננו יודעים מה יקרה בעוד חודש או שנה. החברות שקשורות ל-AI עשויות להיות מאופיינות בתנודות מחירים חדות מאוד.
- תמחורים גבוהים מאוד: כפי שציינו קודם, הציפיות מהתחום בשמיים וכך גם התימחור של החברות בתחום. ייתכן ובמצב זה הריווחיות בעתיד לא תהיה גבוהה כמו בעבר.
- ריכוזיות בחברות הגדולות: משקיע שמחזיק גם במדדי מניות רחבים ומעוניין בנוסף להשקיע בקרנות או מניות הבינה המלאכותית יכול שלא במתכוון לייצר לעצמו תיק שמרוכז עוד יותר על פני מספר חברות הענק המובילות את השוק כמו אנבידיה, מייקרוסופט, וגוגל – שייתכן ויקחו חלק משמעותי גם בקרנות ה-AI.
רשימת קרנות המתמחות בתחום הבינה המלאכותית בארץ ובעולם
* זוהי אינה רשימה סגורה ואין באמור משום המלצה ו/או ייעוץ, אלא נתונים המובאים כדוגמה בלבד.
קרנות ישראליות בתחום הבינה המלאכותית:
- MTF מחקה (Bluestar Artificial Intelligence (4D מנוטרלת דולר – זוהי קרן מחקה מבית מגדל השואפת להשיג את תשואת מדד ה- Bluestar Artificial Intelligence Index, המחושב בדולר ארה"ב, ללא התחשבות בשיעור השינוי בשער הדולר.
- אילים מניות AI בינה מלאכותית חו"ל – קרן נאמנות אקטיבית המשקיעה בחברות בחו"ל בתחום הבינה המלאכותית.
קרנות סל זרות המשקיעות בתחום הבינה המלאכותית:
- (Global X Robotics & Artificial Intelligence ETF (NASDAQ: BOTZ – קרן שמשקיעה בחברות שעשויות להרוויח מהאימוץ והיישום הגובר של רובוטיקה ובינה מלאכותית. זה כולל עסקים העוסקים ברובוטיקה תעשייתית, אוטומציה, רובוטים שאינם תעשייתיים, ורכבים אוטונומיים.
- (ROBO Global Robotics and Automation Index ETF (NYSEMKT:ROBO – קרן המתמקדת בחברות שמובילות חדשנות בתחום הרובוטיקה, האוטומציה ובינה מלאכותית. קרן סל זו משקיעה בעיקר בחברות המתמקדות ב-AI, מחשוב ענן, וחברות טכנולוגיה נוספות. הקרן מחזיקה כ 77 מניות שונות ובעלת פיזור רחב.
- iShares Future AI & Tech ETF – קרן סל מבית בלאקרוק הגדולה השואפת לעקוב אחרי תוצאות של מדד המורכב מחברות אמריקאיות וזרות המספקות מוצרים ושירותים שצפויים לתרום לטכנולוגיות בינה מלאכותית בתחומים כמו AI גנרטיבי, נתונים ותשתיות עבור AI, תוכנות AI ושירותי AI.
לסיכום – האם כדאי להשקיע במניות וקרנות סל מחקות בסקטור ה AI ובינה מלאכותית
כמו בכל השקעה, התשובה כאן היא לא חד-משמעית. אין כמעט ספק שתחום הבינה המלאכותית יוביל אותנו קדימה בעתיד הנראה לעין. קרנות בינה מלאכותית מציעות פוטנציאל רב להרוויח מהתפתחות טכנולוגית עצומה, אך הן גם נושאות עמן סיכונים של אי-ודאות ותנודתיות.
האם השקעות AI ובינה מלאכותית מתאימות לי?
אם אתם משקיעים בעלי סיבולת תנודתיות גבוהה, המאמינים בתחום ומעוניינים לקחת מקום של כבוד בקטר הרכבת הדוהרת הזו אז אנא, חיגרו חגורות והכינו עצמכם לנסיעה שיכולה לעיתים להידמות גם לנסיעה ברכבת הרים. גם המשקיעים השמרנים יותר – זיכרו שאתם עדיין מקבלים חשיפה לתחום הבינה המלאכותית דרך השקעה פסיבית במדדים המכילים את חברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם שהן, לא במקרה, גם הדומיננטיות בתחום ה-AI.
בהצלחה!
* הכתבה הזו נכתבה, איך לא, בעזרת בינה מלאכותית 😂