פרק #6 – איך תוכלו לבנות ניהול תקציב משפחתי למשק הבית
Post Views: 5,534
דף הבית » ניהול תקציב משפחתי למשק בית – עדכון התוכנית, איך בונים תקציב משפחתי בארבעה שלבים?
איך התחלתי עם ניהול תקציב משפחתי
משהו בתוכנית הכלכלית לניהול משק הבית שלי לא הרגיש לי בנוח. כפי שתיארתי בפרק הקודם אודות מקורות מידע פיננסים התחלתי לעבור על המון מידע ברחבי הרשת (פודקסטים, יוטיוב, פייסבוק, אתרים שונים ברשת). בנוסף שוחחתי עם אנשים שאני מאוד מעריך את התנהלותם הכלכלית ובאמת שכמות הידע היתה עצומה מאוד. שוב פעם הרגשתי שאני הולך לאיבוד ולא הסכמתי לזה. עושר המידע הביא אותי לבלבול, שאבתי המון מידע אבל לא כל כך הבנתי מה לעשות. עצרתי, חשבתי, וחזרתי לשולחן השרטוטים לטייב את התוכנית הכלכלית שלי, בדגש לניהול תקציב משפחתי למשק הבית – כלכלת משפחה בסיסית! הבנתי שמרב התלהבות רצתי מהר מדי. הבנתי שאני לא מבין ושצריך לדייק טוב יותר את תחילת התהליך ולבנות תוכנית כלכלית למשק בית נכונה יותר עבורי, אחרת זה עלול לצאת עקום מאוד.
השלבים הראשונים של תקציב משפחתי למשק בית
התכנים ומקורות המידע הכלכליים היו מעולים, אבל כנראה שעוד לא הייתי שם בהבנה שלי והייתי צריך לעשות תכנון מחדש לניהול תקציב משפחתי למשק בית. אז חשבתי מה לעשות? והתחלתי ליישם מעט את מה שלמדתי עד כה. הגדרתי לעצמי מעגלי למידה שיהוו את התוכנית הכלכלית שלי, טיפול ויישום:
ליבת התוכנית הכלכלית לניהול תקציב משפחתי למשק בית
התחלתי עם המעגל הפנימי שהגדרתי שהוא למעשה ליבת התוכנית הכלכלית. את המעגל הפנימי פירקתי גם כן למספר מרכיבים, ולמעשה הבנתי שרק שניים מהם ביצעתי – טבלת הוצאות והכנסות ומיפוי ההוצאות ונותרו עוד 2 שהגדרתי והם מוכרחים להתבצע באופן טורי:
איך לעשות ניהול תקציב משפחתי למשק הבית
טיפים פרקטים עבורך
מנסיוני, בסעיף הלא צפויות שם זה עיקר הבלגן הבלתי מנוהל, אלו כל הבלת"מים (בלתי מתוכנן) שיפתיעו אותנו, צריך תמיד לשמור מרווח כלכלי חודשי מסוים. בנוסף, בסעיף המשתנות שם תגלו על איפה ניתן לקצץ מעט ואיפה ניתן להרחיב. אנחנו לדוגמא מוציאים יחסית הרבה על טיולים משפחתיים בארץ, שמבחינתי זה ערך גבוה שאני רוצה להקנות לי ולמשפחתי ולכן סעיף זה יתוקצב בהתאם.
מנגד, אגלה לכם סוד, יש לי ולאשתי חילוקי דעות תמידיים על סעיף קפה ומאפה. אני שואף לאפס ואילו היא זקוקה לו כאוויר לנשימה ולעיתים הגיע למאות רבות של שקלים בחודש. בסופו של יום לא ניתן לקצץ בהכל, תבחרו את הסעיפים הקלים יותר ואלו שלא יגרמו לריבים וחיכוכים מיותרים, כי זוגיות היא מעל לכול. נסו לבחון את אותו מנוי לחדר כושר שאף פעם לא הולכים, מגזין כזה או אחר שאתם לא באמת קוראים. התחילו בקטן ולאט לאט החיסכון החודשי שלכם יגדל. בתקציב החודשי ממליץ לתכנן ולהשאיר כ-10%-20% מההכנסה החודשית לחיסכון או השקעות
חייבים לשאוף תמיד שהמשפחה תנהל ותשלוט על הכסף ולא שהכסף ינהל וישלוט על המשפחה. לא לחשוש מההיבט הכלכלי, לא לפחד, לא להדחיק ולא לזלזל כפי שאני חייתי הרבה מאוד שנים. צריך לראות בו כלי לצמיחה והתפתחות אישית ומשפחתית.
חוסר הידע מתחיל להתפוגג לאט לאט…
ואסיים בציטוט
"תכנית טובה היום עדיפה על תכנית מושלמת מחר" – ג'ורג' פאטון