ניהול תקציב הוצאות והכנסות משפחתי
החלטת להתקדם צעד נוסף בכלכלת המשפחה, ולהבין לאן בורח הכסף בכל חודש. התלבטת מאוד האם לעשות ניהול תקציב הוצאות הכנסות משפחתי באקסל או באפליקציה. החלטת באקסל לאור היתרונות הרבים. חיש קל הורדת את טבלת הוצאות והכנסות ועכשיו הגיע הרגע להתחיל את מלאכת ניהול תקציב הוצאות והכנסות באקסל. עצרו לרגע וקבלו המון טיפים ועצות כיצד לגשת לזה
תוכן עניינים
12 עצות זהב לניהול תקציב משפחתי
- יום הבוחר – קיבעו תאריך ביומן שבו אתם "חותכים" את ההוצאות החודשיות, והוא יהווה יחידת זמן לחישוב, כלומר זה היום שבו אתם מתחילים את ספירת החודש. זה יכול להיות התאריך שבו יורדת המשכנתה, כניסת משכורות, הורדת האשראי יוניים איט, מה שמתאים לכם – רק תקבעו!
- מתי עושים את זה? קיבעו עיתוי שבו אתם יושבים על ניהול תקציב הוצאות הכנסות משפחתי, זה יכול להיות הערב של אותו תאריך "חיתוך", זה יכול להיות הסופ"ש שבא מיד אחרי (זה מה שאני עושה).
- הרגל – אל תפסחו על חודש מסויים. פספסתם? הייתם בטיול? לא נורא, מלאו מיד אחרי. כח ההרגל הוא חשוב פה.
- קשה באימונים קל בקרב – בהתחלה זה לוקח קצת זמן… מבטיח לכם שלאחר פעמיים שלוש, תוכלו לסיים עם זה תוך 15 דקות.
- כל שקל קובע – גם אם יש לכם הוצאות שאתם לא זוכרים על מה הוצאתם, רשמו אותם תחת סעיף לא ברור. עיברו על כלל כרטיסי האשראי, עו"ש ביט, פייבוקס וכו. רשמו לכם את המקורות מהם אתם משלמים שלא תשכחו כלום.
- מעקב שוטף – תצרו לכם קבוצת ווטסאפ (שלי נקראת "כסף"), עם עצמכם ואם יש בן/בת זוג אז גם איתם. ככה תוכלו לרשום הוצאות שלא יופיעו לכם בעו"ש ובאשראי (תשלומי ביט/פייבוקס, מזומן, מישהו לקח מכם חבר מועדון וכו).
- מזומן – לא אחת יוצא לנו להתנהל עם מזומן, תקפידו לרשום את ההוצאות בקבוצת ווטסאפ, ככה תוכלו להבין בסוף החודש על מה הוצאתם.
- להסתכל אחורה – התחלתם עם רישום ההוצאות וההכנסות? מצוין! ממליץ בחום למלא 3 חודשים אחורנית. ככה תוכלו לזהות חריגות ואם גבו מכם יותר מדי.
- סביבה – צרו לכם סביבה שקטה ונעימה למלא את הטבלה. בשקט אחרי שהילדים הלכו לי? בבוקר כשאתם ערים וחדים? עם כוס בירה/יין/קפה? מה שעושה לכם כיף.
- ללא שיפוטיות – אל תשפטו אתכם.ן ולא את בן/בת הזוג. הטבלה נועדה לשקף מצב ולתכנן קדימה, ולא להלקות את אתכם.ן.
- מקפצה לשינוי – נסו לאפיין הוצאות שהן אתם יכולים לבטל ולצמצם. לי לדוגמה זה היה במנוי חודשי לעיתון ילדים שהבנתי שלא משתמשים בו כלל.
- תהנו! – זו לא אמורה להיות מטלה רעה, אלא כלי צמיחה. לא לכולם הוא מתאים, אך אם בחרתם בו, נצלו את זאת לצמוח פיננסית.
מלבד עצות הזהב הישומיות הללו אני מציע, אני מציע בחום עוד אחת. שתפו את המשפחה, שתפו את הילדים. זה יכול להיות עבורם שיעור מצוין לחינוך פיננסי לילדים. הם לא ילמדו זאת בשום מקום אחר, אלא מכם. זו אחריותכם גם להעביר לילדכם את היכולת והידע בניהול תקציב משפחתי וניהול תקציב אישי. זו אחת מלבנות היסוד בחינוך פיננסי לילדים.
יש לכם עוד טיפים/עצות? יאללה תנו בתגובה!
Post Views: 8,241
התגובות על “ניהול תקציב הוצאות הכנסות משפחתי – 12 עצות זהב שיעזרו לכם בענק!”
תודה רבה על הטיפים היעילים!
אני ממש אוהבת לעשות מעקבים כאלו!! ולבדוק איפה אפשר לצמצם, ואיפה פחות.
זה ממש ממלא אותי סיפוק! (אני נורמלית?)
:))
בהחלט נורמלית:)
את בחברה טובה, גם אני כזה.
תודה על המילים החמות
אני התחלתי לפני כחודש לנהל את ההוצאות באקסל, כל ערב אני מכניסה הוצאות שהוצאתי או הכנסות שנכנסו. בימים שאין אני מתבאסת… זה ממש נותן תמונה טובה ומכניס מלא אנדרנלין. תודה חתול!
וואו! זה מהמם! כל הכבוד לך!
תמשיכי עם זה ותראי איך די מהר המצב הכלכלי ישתפר, השלב הבא יהיה תכנון תקציב:
https://tinyurl.com/4w8c866y
תודה על הטבלה ועל כל הטיפים.
כיצד נכון לרשום הוצאות גדולות שחולקו לתשלומים? האם נכון שיהיה רשום במועד החיוב? במידה וכן, האם יש מקום לרשום (אולי בנפרד) "הוצאות שהתחייבנו אליהם" עם כל הסכום ומשם לקזז את התשלום שירד?
תודה
היי יפעת,
כל הוצאה היא במועד החיוב. לדוגמה אם בינואר קנית מוצר ב 12 תשלומים, אז כל חודש רושמים את החלק שירד בו.
לא בטוח שהבנתי את החלק השני של השאלה, תוכלי לחדד בבקשה?