הסיפור המשפחתי שלנו, התחילו כאן, עצמאות כלכלית

מידע והשכלה פיננסית חינם למתחילים ומתקדמים: מקורות מידע וידע פיננסי

מידע והשכלה פיננסית חינם למתחילים ומתקדמים: מקורות מידע וידע פיננסי

השכלה פיננסית בדגש ללימוד מקורות מידע וידע פיננסים לא חייבים לעלות כסף, יש הכל פה ברשת. בלוגים, קבוצות, אישים, ערוצים פודקסטים ועוד
מידע והשכלה פיננסית חינם למתחילים ומתקדמים מקורות מידע

פרק #5 – השכלה פיננסית, מקורות מידע וידע חינמים למתחילים ומתקדמים

**דיסקליימר קטן – מקורות מידע להשכלה פיננסית – בפרק מובאים שמות אנשים/קבוצות/פודקסטים המהווים דוגמא כחלק ממקורות הידע**

תוכן עניינים

השכלה פיננסית - איך מתחילים ללמוד על כסף?

בפרק הקודם סיימתי עם תחושות מעורבות לאחר סיום הזנת הנתונים בטבלת אקסל להוצאות וההכנסות. מצד אחד תסכול, בושה ואפילו צער, אך מהצד השני גם תחושת סיפוק אדירה שהצלחתי לעמוד במשימה שהקצאתי לי ולמפות את ההוצאות החודשיות. האתגר הבא היה הגעה למקורות מידע פיננסים – לרכוש השכלה פיננסית!

אני זוכר שיום למחרת קמתי רעב, גם לאוכל, ובעיקר להשכלה פיננסית. מקורות מידע אודות כסף, איך מנהלים, מה עושים איתו ואיך חוסכים (טעות בחשיבה שתוקנה עם הזמן – איך משקיעים). כמו כל דבר בחיים שלי התחלתי עם האינטרנט בניסיון להבין מה יש לעולם להציע לי בתחום.

אומר את האמת, לא חשבתי שיהיה יותר מדי, היית עד כדי כך בור וחסר השכלה וכישורי חיים פיננסים. מזכיר לכם שבפרק 3 תיארתי איך התחלתי את המסע הפיננסי שלי, את ההתעמקות שלי באתר של משרד האוצר (האוצר שלי) שנתן לי חלון הצצה ממוקד ואיכותי לכלכלת המשפחה וניהול משק בית. רציתי לחקור, ללמוד ובעיקר להמשיך להתפתח. השלב הראשון ברכישת השכלה פיננסית היה לחפש את מקורות מידע פיננסים בחינם למתחילים ולגלות כיצד אני יכול ללמוד ולחצוב מתוך כל הידע העצום שטמון לו ברחבי הרשת. ריכזתי פה את עיקרי המאמרים שאפשר לתחיל עימם – התחילו כאן!

השכלה פיננסית למתחילים ומתקדמים

אני רוצה לרכוש ידע והשכלה פיננסית! ויודעים מה? נדהמתי!

כמות התוצאות היתה ארוכה, ממש ממש ארוכה – היצף מידע פיננסי. האתגר פתאום השתנה, זה כבר לא לחפש, אלא למפות ולסנן, ממש לברור את המוץ מן התבן. התחלתי לעבור על אתרים, לא הבנתי בכלל מה אני מחפש והרגשתי שאני הולך לאיבוד… מיקדתי לעצמי שאלות כגון:

במסגרת התהליך ללימוד ורכישת השכלה פיננסית התחילו לקפוץ לי דפי פייסבוק, קבוצות, אתרים, חלקם מוכרים וחלקם הגדול לצערי פרסומות על “בואו נלמד אתכם כלכלת משפחה, פיננסים והשקעות” והחבר המפוקפק שלו “בואו לעשות כסף ולהכפיל אותו תוך כמה חודשים” – היזהרו מאוד!

בשלב זה לא רציתי לשלם עבור כלום (דבר שהשתנה בתפיסה שלי, או לפחות לשלם עבור מוצר/ערך איכותי), ובמיוחד לא עבור השכלה וידע פיננסי. בעיקר רציתי ללמוד לבד. אני מאוד מאמין שבכל דבר בחיים קודם כל צריך ללמוד, לבנות את בסיס הידע ואחר כך להתקדם. ניתן לעשות זאת לבד וניתן להיעזר האנשי מקצוע, חברים ומשפחה. בזמנו בחרתי לבד. אני מכיר עצמי, אני צריך ללמוד בעצמי ורק ככה אצליח להפנים, ולהתפתח. בהמשך, אחרי שבניתי בסיס ידע רחב, פניתי לסיוע חיצוני. עם הזמן ההשכלה הפיננסית שלי התרחבה והתווספו עוד ועוד מקורות מידע פיננסים שעזרו לי בתחילת הדרך וגם היום.

בּוּרוּת פִינַנְסִית יוֹצֶרֶת בּוֹרוֹת פִינַנְסִים

בּוּרוּת פִינַנְסִית יוֹצֶרֶת בּוֹרוֹת פִינַנְסִים

השכלה פיננסית - מקורות מידע וידע פיננסים

לפני שצוללים לעומק הדברים, מביא לך פה את ה”חתולופדיה” – מילון מונחים פיננסי, שבאה להנגיש יותר טוב את עולם המונחים ומושגים הפיננסים.

השכלה פיננסית בפודקאסטים פיננסים, כלכליים והתפתחות אישית

זה עולם עצום שרק גדל מיום ליום. ניצלתי אין ספור שעות של נמנום מוחי בזמן הנהיגה וגיליתי את עולמות הפודקסטים. כל נסיעה לעבודה וחזרה היתה שיעור מאלף במגוון נושאים ועם אנשים שבאים מרקעים שונים ותפיסות כלכליות שונות.

נחשפתי להרבה נושאים פיננסים שחלקם הכרתי ורציתי להעמיק וחלקם לא ידעתי בכלל מה זה, כדוגמת ניירות ערך ועד קניה בשורט (עד היום אני לא בטוח שאני סגור על מה זה באמת שורט).

להלן חלק מערוצי הפודקסטים שאני מאזין להם להתפתחות הפיננסית ולמידת כישורי חיים פיננסים יחד עם ניהול תקציב למשק הבית. תוכלו למצוא את כולם בגוגל פודקאסט או בספוטיפיי

השכלה פיננסית באתרי אינטרנט, בלוגים פיננסים כלכליים

במקביל המשכתי לקרא לא מעט מאמרים בטורים אישיים ובלוגים כלכליים. היו כאלו שממש שאבו אותי אתרים ולא יכולתי לצאת מרב עושר ואיכות המידע שיש שם כדוגמת:

  • הון מדריכים פיננסים
  • משכנתה יעילה
  • משכנתאמן
  • הסולידית
  • האופטימית
  • השמיכה בלוג בנושא ביטוחים

השכלה פיננסית בפייסבוק

קודם כל הלכתי לקל יותר מבחינתי – פייסבוק, התכנים זמינים מאוד, מתעדכנים, ויש גם סוג של אינטרקציה בין אנשים בדמות שאלות ותגובות ומאמרים. אז התחלתי עם הרשמה לקבוצות בפייסבוק מפאת לא לפספס שום קולגה ברשותם לא אפרט על הכל, מה שכן חפשו קבוצות תחת מילות החיפוש: פיננסי, כלכלה, כסף וכו – הקבוצה שלי כמובן: חתול פיננסי. אחת שאני מחבב במיוחד זו חיות כיס.

השכלה פיננסית ביוטיוב

גם פה יש המון (לעיתים יותר מדי) מקורות מידע להשכלה פיננסית. הרצאות רבות על תיכנון פיננסי, כלכלת המשפחה, השקעות וגם אנשים רציניים שעשו דבר או שתיים בחייהם.

שימו לב לבחירה שלכם אחר מי אתם עוקבים ולומדים שכן יש לא מעט תכנים שחלקם טובים וחלקם טובים יותר. חלק מרכישת השכלה פיננסית זה לדעת אחרי מי לעקוב ולהיות ביקרותי.

מעבר לדמויות שהזכרתי לעיל שלרובם יש גם ערוצי יוטיוב, פה מיקדתי דווקא לאושיות בין לאומיות בעיקר כדי לקבל השראה פיננסית, לפתח את התודעה להציב יעדים ולנסות לחקות דבר מה מההצלחה המדהימה שלהם. לכולם יש גם ערוצי פודקסט, אבל לי היה נוח לצרוך את מקורות המידע הפיננסים הללו מיוטוב. גם פה יש לי ערוץ יוטיוב מוזמנים להרשם.

טיפ של אלופים

תהיו ביקורתיים כלפי כל מידע, תנתחו אותו ותצליבו נתונים.

השכלה פיננסית זו ההשקעה הכי טובה

השכלה פיננסית זו ההשקעה הכי טובה

השכלה פיננסית בספרים

ערוץ לימודי נוסף למקורות מידע פיננסים וכישורי חיים פיננסים הוא ממש old school זה הספרים.
ראשית יש לכם את שירשור הספרים הגדול, בקבוצת הפייסבוק חתול פיננסי.
אחד הספרים שאני התחלתי עימם ואני מניח שאצל רבים וטובים, היה הספר של רוברט קיוסקי – “אבא עשיר אבא עני” שהוא ספר חובה לכל אחד, ובכלל כמעט כל ספריו שבסדרת אבא עשיר אבא עני. בנוסף לכך:

וגם לא מעט ספרים של יוצרים מקומיים

  • כסף טוב מאת שאול אמסטרדמסקי
  • נדל”ן בג’ינס מאת חיים לוי
  • ושלא יעבדו עליכם מאת נחמיה שטרסלר
  • נדל”ן למתחילים חשבון הבנק שלך מאת צביקה ברגמן
  • מסע פיננסי מאת ד”ר יריב שולם

ויש עוד רבים וטובים הן ישראלים והן זרים.

השכלה פיננסית בטלגרם

  • מתן חודורוב
  • הראל פיננסים
  • כלכליסט
  • שוק ההון כלכליסט
  • YNET כלכלה

השכלה פיננסית בטוויטר

  • שאול אמסטרדמסקי
  • מדברים כלכלה
  • גלובס
  • FUNDER
  • מוזמנים לחפש אותי 🙂

למידה מתמדת לרכישת השכלה פיננסית

בכל יום שאבתי, ועדיין עושה זאת, ידע מאותם מקורות מידע פיננסים, רובם בחינם. חלקם מדברים על חינוך פיננסי לילדים שיקר מאוד לליבי, השקעות, חלקם על כלכלת משפחה, ניהול תקציב משק בית, כישורי חיים פיננסים, אוריינות פיננסית ובכלל תודעת שפע פיננסית ועצמאות כלכלית. כמובן שלא למדתי, צפיתי, שמעתי, קראתי בשבוע, ולא בכמה שבועות. לאט לאט אתם תכסו את הכל. כמו כן אני ממליץ להכיר הכל, אך כמובן שלא ניתן להתעמק והתמחות בכל. התחילו רחב, בנו לכם בסיס ידע מוצק ומגוון ולאט לאט תעמיקו בנושאים שאתם מתחברים אליהם. ביחרו מה מתאים לכם ומה ישרת אתכם ואת משפחתכם.

מהשלב הזה, שהתחלתי ללמוד במספר ערוצים (והכל די חינמי – תתפלאו כמה תוכן איכותי זמין ברשת) ולשאוב ידע ובכמויות אדירות משהו התחיל להשתנות אצלי. תפיסת העולם הפיננסית כבר לא תהיה כמו שהיתה, בתכל’ס לא היתה תפיסה עד השלב הזה פחות או יותר. ההתפתחות הפיננסית שלי לעבר עתיד כלכלי איתן הואצה משמעותית. בהתחלה לא הבנתי יותר מדי ועם הזמן זה מתבהר יותר ויותר. המונחים, התפיסות, הגישות, איך לחסוך, איך להשקיע, למנף, למקסם ובעיקר איך אבטיח עתיד כלכלי טוב יותר לי ולמשפחתי.

השכלה פיננסית זו ההשקעה הכי טובה! עם תשואה אין סופית ובריבית דריבית.

ואסיים בציטוט:

“שלוש דרכים מובילות אל הידע: דרך המחשבה – האצילית ביותר, דרך החיקוי – הקלה ביותר, דרך הניסיון – המרה ביותר”

קונפוציוס

חזרה לתוכן העניינים

שאלות ותשובות על מידע והשכלה פיננסית חינם למתחילים ומתקדמים: מקורות מידע וידע פיננסי

  • לא עדיף כבר לקחת קורסים וללמוד ממוקד?

    בהחלט ניתן! במאמר סקרתי מקורות מידע וידע פיננסים בחינם שניתן מהם ללמוד המון.

  • אין לי הרבה זמן ללמוד, איפה הכי כדאי לי?

    אין באמת מקום אחד שהוא ה-מקום הבלעדי ללימוד. בכל מקור מידע יש מגוון נושאים וכדאי ללמוד אותם ממקורות שונים על מנת להכיר גישות שונות.

יעניין אותך גם

תגובות לחתול

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

התחברות

עדיין אין לכם חשבון?

רוצים ללמוד? לחסוך? להשקיע?

הירשמו לניוזלטר של החתול!